Prima pagină  

 

 Despre noi | Activități | Legături | Contact

 Prezentare | Discipline de studiu | Dotări | Ofertă școlară  

 
 

 

Dispunând de experiență în administrație (14 ani) P.C.Pr.prof. Grigore Diaconu, directorul Sminarului, printr-o muncă neobosită a creat într-un timp foarte scurt, imaginea unei școli teologice autentice, cu un bun renume.

Astfel la insistențele P.C.Pr.prof. Grigore Diaconu pe lângă autoritățile de stat locale (Prefectura, Consiliul Județean, Primăria Municipiului Botoșani și nu în ultimul rând Inspectoratul Școlar Județean), Inspectoratul județean prin dl. prof. Corneliu Picealcă, inspector general – a repartizat spre administrare și folosință Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" Botoșani, un local cu parter și trei etaje, cantină și bucătărie, o gospodărie anexă și o spălătorie, amplasate pe strada Prieteniei nr.7. Aceste imobile au aparținut până la acea dată Grupului Școlar Industrial "Electrocontact" – Botoșani.

     

De când s-a preluat clădirea și până în prezent s-a lucrat și se lucrează continuu pentru o școală modernă, utilată cu toate cele necesare unui învățământ teologic autentic.
S-au amenajat astfel:
– un număr de 20 camere pentru dormitoare cu paturi supraetajate, cu saltele relaxa, vestiare și alte accesorii;
– un număr de 7 săli de clasă în care s-au amenajat cabinete pentru diferite discipline, cabinetul de Studii biblice și cel de Limbi clasice fiind unice prin felul lor;
– birouri pentru: director, secretar, contabil, administrator;
– cameră pentru pedagog, prezența acestuia în școală fiind permanentă;
– cameră oficială, cancelarie, sală de conferințe;
– bibliotecă, cu un număr de aproape 38 000 de volume ;
– cabinet de informatică dotat cu o rețea de calculatoare conectate la Internet, ce este folosită de către elevii școlii pentru a-și îmbunătăți limbajul nou și absolut necesar al calculatorului;
– două cabinete medicale complet utilate, unul – infirmerie și altul stomatologic;
– spălătoria utilată cu aparate moderne în valoare de 350.000.000 lei;
– un atelier de tâmplărie dotat cu utilajele necesare.

Intrarea în Seminar

 

Sala de conferințe

     

Cantina dată în folosință a fost complet renovată și dotată cu cele necesare potrivit standardelor actuale. Astfel ea a fost reparată și acoperită cu tablă de aluminiu, dotată cu congelatoare, frigidere, mese, scaune, veselă, mașină de spălat vase, totodată în 1998 fiind racordată la gaz, dotându-se atunci și cu o plită modernă ce folosește drept combustibil gazul metan (foto »»).

     

Putem numi coroana realizărilor noastre înființarea unui Paraclis cu toate caracteristicile unei Biserici zidite, care a fost sfințit de către Înalt Prea Sfințitul Părinte Mitropolit Dr. Daniel al Moldovei și Bucovinei, în ziua de 6 decembrie 1999. În acest Paraclis elevii seminariști au posibilitatea să facă toată practica liturgică necesară unei pregătiri complete și complexe (foto »»).

     

În toți acești ani de la preluarea imobilelor nici gospodăria anexă nu a fost lăsată deoparte ci din contră a fost reamenajată și dotată, ea fiind necesară și de un real folos pentru seminarul nostru. În afara faptului că aceasta ne furnizează parte din hrana pentru elevi , anual ne aduce un venit de 30.000.000 lei.

Acum în școala noastră se realizează în condiții normale atât procesul didactic, practica liturgică, cât și cazarea și masa seminariștilor, care în proporție de 90 %, deși sunt din oraș, locuiesc în internat. Ceilalți 10% sunt elevi cu probleme sociale și de sănătate. Mai avem elevi cu probleme sociale, dar sunt întreținuți de către unele parohii care văd în ei viitori preoți demni ai bisericii, majoritatea fiind elevi cu rezultate foarte bune la învățătură.

O parte din aceste realizări au fost posibile datorită relațiilor stabilite cu parohia evanghelică din Lenep (Germania) cu care este în parteneriat parohia "Cuvioasa Parascheva" din Botoșani.